BANANA BREAD – bez klasičnog brašna, bez šećera
– 4 banane (smeđe što više. One koje u trgovini svi zaobilaze)
– 1/3 šalice ulja od kokosa ili otopljenog masla(ca)
– 4 jaja
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 1,5 žličice cimeta
– 1/4 žličice soli
Pomiješati ove sastojke štapnim mikserom.
U drugoj zdjelici pomiješati:
– 1/2 šalice kokosovog brašna ako imate baš pravo (ne ovog koji se kupuje kod nas u trgovinama za kolače. Malo ga je teže naći. Ima teksturu i finoću glatkog brašna. Cijena mu je nešto veća ali ga se uvijek koristi malo)
ILI
– 2 šalice uobičajenog kokos brašna za kolače. Njega dodatno samljeti u mlinčiću za kavu. Gotovo za trenutak.
– ako želite malo rahlije onda dodati 1 do 2 žlice škroba od tapioke (ima ga u bio dućanima i na policama sa ‘zdravom’ hranom. Nije skupo)
– 1/2 žličice praška za pecivo ili sode bikarbone
Dodati onoj prijašnjoj smjesi i dobro pomiješati. Na kraju dodati komadiće čokolade 🙂 (ja čokoladu stavim u vrećicu i izlupam ju batom za meso. Po potrebi neki komad dodatno usitnim)
Uliti u namašćen kalup za ‘štrucu’ kruha (dublji, četvrtasti). Peći 45 minuta na 175 stupnjeva. Provjeriti čačkalicom ili vilicom. Rezati kada se DOBRO, dobro, dobro ohladi (raspada se prije)
Dobar tek! 🙂
Ovaj kolač zapravo ne smatram kolačem. Više dođe kao obrok. Svi sastojci su hranjivi i dobar je izvor energije. One koja nam treba na brzinu (ali ne prebrzo) i one koja će se sporije otpuštat.
Aha, ima i čokoladu 🙂