Ljudski mozak 21. stoljeća koliko je postao inteligentniji, brži i sposobniji u razvijanju svoje neposredne okoline, toliko je postao gluplji u području očuvanja svoje osnove i funkcionalnosti. Postajemo robovi televizijskih glasova, superlikova na plakatima i gremlina koji izlaze iz promo šoping materijala. Pa ako vam već do ljeta nije uspjelo maknuti koji kg sala, a željeli ste, LJETO je period godine IDEALAN za IZGUBITI KILOGRAME, ODNOSNO SALO!!

ZAŠTO? Period godine koji je savršen za kvalitetne namirnice. Obiluje voćem i povrćem koje dozrijeva iz dana u dan. Ono nam je sada prirodno, dostupno i prihvatljivo cijenom. ZATO!

Kako bi trebala izgledati prehrana u ljetnom periodu vremena?? Jako puno povrća, jako puno voća. Trudite se voće jesti u prvom dijelu dana, a povrće u drugom dijelu. Hranite se čišće, češće i upoznajte nove frendove kao što su blender i wok. Povrće spremajte na maslacu, masti ili kvalitetnom ulju. Pecite ili kuhajte ga kratko da ostane hrskavo. Ljeto je jedinstvena prilika za izbaciti kruh, tjesteninu, rižu, krumpir i ostale namirnice kojima sazrijevanje slijedi tek krajem jeseni. Evolucijski gledano, zapisano u našim genima, ljeto nije prirodno vrijeme za natrpavanje teškim ugljikohidratima. Zaljubite se u boje, okus ljetne hrane! Zaljubite se u život!

Leave a Reply