Razvojem industrije i tehnologije čovjek bi očekivao da će i prehrana postati kvalitetnija. Nažalost, danas je čovjek rob vremena. Čest manjak vremena osigurava prostor na tržištu brze hrane tj. brzo hranjenje. Lako dostupna hrana i gubitak respekta prema uzgoju i nabavci hrane osiguralo je proizvođačima da se igraju s našim hormonima i našim zdravljem. Američka akcija “Novo je zdravo” počinje 60.-tih godina pojavom marketinga. Godinama nas uvjeravaju da je reklama istina te nam prodaju svoje proizvode. Njihovo oružje je ŠEĆER odnosno ŠKROB! Gospodo draga, predstavljam vam ubojicu br 1. u svijetu… Da, to nije alkohol ni droga već ŠEĆER I ŠKROB.

To divno oružje je svuda oko nas, u vidu poklona curama, djeci, nagrada poslije ručka, smisao šetnje, usputna utjeha, najbolji prijatelj uz film, utjeha u tuzi, on je doručak, on je topla riječ i isprika… Usadili su nam marketingom otrov kao lijek za život… Hmh… zar baš isto to i diler ne pokušava uvjeriti budećeg ovisnika “narkomana.”

Dobro, ako imalo držite do sebe shvatili ste poantu: “ŠEĆER I ŠKROB stvaraju nezdravu ovisnost i treba biti svjestan koje su posljedice” Posljedice – INZULINSKA NESTABILNOST! Inzulin je prosto rečeno regulator potrebe za hranom. Ako on divlja, divljaju i vaši hormoni… HORMONI – OSOBNOST Oni su temelji u vašoj kući, oni su Batman vašem Robinu itd.

Iznimno je puno tekstova i istraživanja po pitanju štetnosti Šećera i Škroba, nadam se da će vas ovaj tekst nagnuti da upišete u Google “štetnost šećera”. Pravovremena informacija je jedina stvar koja vas u današnje vrijeme može spasiti… A do tada:

Sportom protiv šećera za bolji svijet!!!

Leave a Reply