Što čini dobrog trenera?

Poznavanje tehnike, sposobnost motiviranja, strpljenje, snalažljivost… No što onda čini odličnog trenera? Sve vještine i odlike koje smo upravo naveli, uz sposobnost da ih primijeni kako bi svakom pojedinom članu omogućio da na najbolji način razvije svoje fizičke mogućnosti.

Ivan Miličević, dipl. ing

Game Master at Elite Fit

Ivan Miličević (Milko)

Osnivač i voditelj centra

Ivan Miličević ima višegodišnje iskustvo u bavljenju sportom na natjecateljskoj razini – pa čak i pokoji hvalevrijedan međunarodni uspjeh. U omladinskim danima bavio se tenisom, od najznačanijih osvojenih turnira bili su juniorski Krk Open. Nositelj crnog pojasa Taekwondo, dva puta prvak RH i osvojena bronca na međunarodnom turniru u Berlinu. Također profesionalni ronioc sa R1 certifikatom, natjecatelj u podvodnom ribolovi i apnea ronjenju. Nakon završetka aktivne karijere u sportu, počeo se baviti triatlonom gdje ostvaruje rezultate te nastavlja svoju karijeru u fizičkoj pripremi pritom proučavajući slobodu kretanja tj. biomehaniku ljudskog pokreta.

Ponukan željom da i drugima pruži mogućnost stručnog i sigurnog treniranja,  osniva prvi EliteFit centar. Analitičan i posvećen detaljima – baš kao što i priliči pravom inžinjeru energetike (FER).

Iako je poglavito usmjeren na usklađivanje rada oba EliteFit centra te na administrativne obaveze, strastveno ulaže svu svoju energiju u rad sa ljudima i kontinuirano dizanje uvjeta i kvalitete rada Elite Fit centara.

Performanse:

Humor

Organizacijske vještine

Oko sokolovo

Igor Tot, dipl.cin.

Glavni Trener at Sesvete

Igor Tot, dipl.cin.

Glavni trener u centru Sesvete

Igor je rođen u Rijeci gdje završava osnovnu i srednju školu. Smjer fitnes na kineziološkom fakultetu upisuje 2007. te završava 2009. sa stječenim zvanjem stručni prvostupnik trenerske struke. Svo to vrijeme aktivan je u sportu i rekreaciji. Prvi državni rekord u ronjenju na dah 1999g., 2 puta vice prvak države u ronjenju, visestruki nastupi za reprezentaciju. Nakon aktivnog bavljenja ronjenjem, uz osnove u teretani kroz 10-ak god., usavršava se i ostalim specijaliziranim smjerovima. Crossfit L1 certifikat, instruktor HKC te seminari olimpijskog dizanja.
O sebi veli skromno:
Trenutno uživam u radu s ljudima te njihovom usavršavanju svladavanja pokreta. Svoj natjecateljski duh prebacio je na članove. Natjecateljski se bavim funkcionalnim fitnessom i uživam jednostavno u svakom danu svoga posla, jednostavno ne postoji bolji način života od Elite Fit stila

Performanse:

Čitanje (ženskih) misli

Zgodnost

Nezgodnost

Matija Jureša, dipl.cin.

Glavni trener u centru Dubrava

Matija je diplomirani kineziolog, ima dugogodišne trenersko iskustvo,

Završio je drugu gimnaziju i nikad nije volio dečke iz sedme. Kao mali klinac kad odraste je želio biti televizor. Malo je fulao svoje dječačke želje ali je u treniranju postao bolji od drugih te je stoga član našeg stručnog tima.

Stručno – trenersku praksu provodi kod prof. Slavena Petrovića
( višestruki prvak Hrvatske u skokovima u vodu, kondicijski trener Janice Kostelić ) gdje stječe iskustvo u provođenju trenažnog procesa sportaša, rekreativaca i djece.

Od 2012. godine kondicijski trener ženskog košarkaškog kluba Folka – Borovje. U radu sa svim dobnim skupinama odrađuje pripreme za natjecateljski dio te nastavlja raditi sa seniorskom ekipom tijekom sezone. Najvećim uspjehom ističe izostanak ozljeda i sustavni rad na prevenciji.

Kao individualni trener radi sa vrhunskim sportašima
( košarka/nogomet/streljaštvo/boćanje ) koje priprema kroz sezonu te pred međunarodna natjecanja ( Mediteranske igre, Svjetsko/Europsko prvenstvo ).

Profesionalna edukacija/članstva/publikacije:
– Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda, 2015.
– od 2010. – 2015. Međunarodna konferencija Kondicijske pripreme sportaša, Kineziološki fakultet u Zagrebu
– član UKTH ( Udruga kondicijskih trenera Hrvatske ), 2014.
– Autor teksta na temu Kondicijska priprema za skijašku sezonu
( Jutarnji list, 2014. )

Kako i sam kaže glavni cilj mu je raditi u području fizičke i kondicijske pripreme. Uživa raditi sa ljudima kojima usput pomaže u ostvarivanju ciljeva.

Matija je definitivno osvježenje u EF, osobno mogu reći da se nalazi u rijetkom društvu trenera koji svojom pojavom izazivaju želju za rad, napredovanje i ulaganje u sebe…

Matija Jureša, dipl.cin.

Glavni Trener at Dubrava

Performanse:

Ledeni pogled

Perfekcionist

Uništavnje sokola